Footer link almadan önce aşağıdaki maddelere harfiyen uygulayarak eklerseniz hiçbir zararı olmaz. Zararı olmayacağı gibi çok faydası olur.
- 1- Kendi siteniz ile footer link alacağınız sitenin aynı kategoride yayın yapan bir site olması lazım.
örnek; Sizin siteniz moda sitesiyse, moda sitesinden footer link almanız gerekmektedir. - 2- Alexa sıralamasında iyi bir yerde olması gerekmektedir. (sizin sıralamanızdan daha iyi durumda olan sitelerden link almaya çalışın)
- 3- TrustRank ve PageRank değerlerinin yüksek olması gerekmektedir.
- 4- Link alacağınız sitenin trafiği genellikle arama motorları tarafından yönlendirilen kişilerden oluşmalıdır. (bot/fake girişler olmadığına dikkat edin.)
- 5- Footer link alışlarını uzun vadeli yapmalısınız. 1-2 aylık değil, en kötü 6 aylık link alımı yapmalısınız.
- 6- Link alacağınız sitenin genel seo durumunu ölçmeli; puanı yüksek olan / sitesinde kod hatası bulunmayan / gereksiz kodları sitesinde barındırmayan sitelerden backlink almalısınız.
- 7- Footer links alacağınız siteden çok fazla link çıkışı olmaması gerekir.
- 8- Link almadan önce mutlaka sitenin analitik verilerine erişim sağlayın ve gerçek değerler olup olmadığını kontrol edin.
Yukarıdaki adımlar genel, standart şeyler aslında. İşin püf noktasına gelecek olursak;
Footer linkler, SEO ‘nun bir nevi ölüm vuruşudur. Zamanı gelmeden bu çalışmayı yapmak yarardan çok zarar getirir. Bu sebeple bazı kişiler footer link zararlıdır diye sitem ederler. Sitenizin bütün alt yapısını, site içi seosunu yaptıktan sonra tanıtım yazıları ve imlemeler ile güçlendirmelisiniz. Bu standart ayarları yaparken, bir yandan makale ekleyecek bir yandan da sosyal medya hesaplarınızdan bu makalelerinizi paylaşarak sosyal imleme elde edeceksiniz. Tabii bu işlemler zaman gerektirmektedir. Bu zaman zarfında hem sitenizi makaleler ile güçlendireceksiniz hem de temel seo ayarlarını bitirmiş olacaksınız. Sitenizin temel ayarları bittikten sonra (aktif yayın hayatına başladıktan sonra) en son iş olarak alt link alımına geçebilirsiniz.
Footer link satın almak demek; Sitenin tüm indexinden link almak demektir. Bunu asla unutmayın. Yeterli indexiniz yoksa, yeterli içeriğe sahip değilseniz, yeterli backlink inşasını tamamlamışsanız bu işlemi yapmayın. Haber siteleri gibi çok fazla indexi olan sitelerden footer link almak etkisiz bir site için son derece zararlıdır.
Bunu asla unutmayın; FooterLink en son yapılacak işlemdir.
FOOTER LINK ALIMININ PÜF NOKTASI
Alacağınız footer linkler kesinlikle aynı olmalıdır. Her linke farklı olarak keywords tanımlamamalısınız.
Örnek olarak; <a title=”Dijital Pazarlama Uzmanı” href=”https://www.alpersarbak.com”>Dijital Pazarlama Uzmanı</a> şeklinde bir kod oluşturun ve her alt link alacağınız siteye bu kodu ekletin.
*Bir sitede dijital pazarlama uzmanı diğer bir sitede dijital koç diğer bir sitede seo uzmanı gibi ayrı ayrı kelimelere link çıkartmayın. Bu işlem özellikle footer link konusunda çok önemlidir.
Sonuç olarak; Doğru bir şekilde kullanıldığında Footer Link alımı zararlı değildir!
Çok yararlı bir paylaşım olmuş, teşekkürler
Blogunuzu takip ediyorum her paylasim gibi buda oldukca bilgilendirici.
Bir blog yazarı ve sahibi olarak yazınızı çok değerli buldum. Footerda genellikle tema yapımcısının ismi ve sitesi bulunmakta ve footer reklamcılığı pek gelişmemiş durumda.
Peki footer link alırken sayfaya değilde, Anasayfaya direk verirsek daha sağlıklı olmazmı?